Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersji wędzonej. Glazurowana ryba wędzona pięknie lśni, zachęca do skosztowania i nie wysycha.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Rybę trzeba delikatnie obrać ze skóry i usunąć ości płetwowe. Miałam ułatwienie w postaci zamrożonego bulionu rybnego, więc tylko go podgrzałam, doprawiłam i potem rozpuściłam w nim żelatynę. Jeśli nie mamy gotowego, wystarczy ugotować warzywa z dodatkami jak na rosół i najlepiej z okrawkami z filetowania ryby. Rybę układa się z dodatkami na półmisku, chłodzi się w lodówce. Galaretę też się chłodzi- gdy zrobi się oleista ale jeszcze nie ścięta, należy polewać łyżką pstrąga- około 2-3 razy aż utworzy się cieniutka glazura.
Smacznego :)