Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersji wędzonej. Glazurowana ryba wędzona pięknie lśni, zachęca do skosztowania i nie wysycha.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 550
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 878
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 550
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 878
Składniki
Rybę trzeba delikatnie obrać ze skóry i usunąć ości płetwowe. Miałam ułatwienie w postaci zamrożonego bulionu rybnego, więc tylko go podgrzałam, doprawiłam i potem rozpuściłam w nim żelatynę. Jeśli nie mamy gotowego, wystarczy ugotować warzywa z dodatkami jak na rosół i najlepiej z okrawkami z filetowania ryby. Rybę układa się z dodatkami na półmisku, chłodzi się w lodówce. Galaretę też się chłodzi- gdy zrobi się oleista ale jeszcze nie ścięta, należy polewać łyżką pstrąga- około 2-3 razy aż utworzy się cieniutka glazura.
Smacznego :)