Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersji wędzonej. Glazurowana ryba wędzona pięknie lśni, zachęca do skosztowania i nie wysycha.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14628
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14628
Składniki
Rybę trzeba delikatnie obrać ze skóry i usunąć ości płetwowe. Miałam ułatwienie w postaci zamrożonego bulionu rybnego, więc tylko go podgrzałam, doprawiłam i potem rozpuściłam w nim żelatynę. Jeśli nie mamy gotowego, wystarczy ugotować warzywa z dodatkami jak na rosół i najlepiej z okrawkami z filetowania ryby. Rybę układa się z dodatkami na półmisku, chłodzi się w lodówce. Galaretę też się chłodzi- gdy zrobi się oleista ale jeszcze nie ścięta, należy polewać łyżką pstrąga- około 2-3 razy aż utworzy się cieniutka glazura.
Smacznego :)