Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miseczka, łyżka, tarka, patelnia, talerz, ręczniki papierowe
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 50
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 66
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 115
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 50
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 66
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 115
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać łyżkę cukru i pokruszyć drożdże. Zalać łyżką mleka, temperatura pokojowa. Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać resztę mleka i jajko. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz garść żurawiny. Pomieszać. Pozostawić na ok 20 min w ciepłym miejscu.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Przed podaniem, racuchy posypać obficie cukrem pudrem.
Można też podać z konfiturą.
Smacznego.