Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak u babci.
Miseczka, łyżka, tarka, patelnia, talerz, ręczniki papierowe
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18037
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 502
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 977
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7511
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8857
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18037
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 502
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 977
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7511
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8857
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać łyżkę cukru i pokruszyć drożdże. Zalać łyżką mleka, temperatura pokojowa. Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać resztę mleka i jajko. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz garść żurawiny. Pomieszać. Pozostawić na ok 20 min w ciepłym miejscu.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Przed podaniem, racuchy posypać obficie cukrem pudrem.
Można też podać z konfiturą.
Smacznego.