Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak u babci.
Miseczka, łyżka, tarka, patelnia, talerz, ręczniki papierowe
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 328
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3911
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3763
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 528
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 328
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3911
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3763
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 528
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać łyżkę cukru i pokruszyć drożdże. Zalać łyżką mleka, temperatura pokojowa. Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać resztę mleka i jajko. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz garść żurawiny. Pomieszać. Pozostawić na ok 20 min w ciepłym miejscu.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Przed podaniem, racuchy posypać obficie cukrem pudrem.
Można też podać z konfiturą.
Smacznego.