Do góry

Przekąski Przepis na:

Pulpety drobiowo-warzywne z pikantnym dipem

Pulpety drobiowo-warzywne z pikantnym dipem

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 5196

Dodano:

Odsłon: 377

Smaczne i delikatne pulpety drobiowe z warzywami, a do tego pikantny majonezowy dip z sosem chili.

Składniki

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 10 korniszonów
  • 2 dymki
  • koper
  • 1 jajko
  • garść pokrojonego w kostkę bekonu lub szynki
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • DIP:
  • majonez
  • słodki sos chili
  • 1 cytryna
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przerobic piersi kurczaka na mieso mielone. Posiekac drobno papryke, korniszony, koperek i dymke, a nastepnie wymieszac z miesem kurczaka, jajkiem, bekonem i bulka tarta w duzej misce do uzyskania jednolitej masy. Uformowac kulki tego samego rozmiaru i obtoczyc w bulce tartej.

  2. Pulpety smazyc przez ok. 8 minut po obu stronach na srednim ogniu.
    W miedzyczasie zmieszac 2/3 majonezu z 1/3 słodkiego sosu chili. Doprawic swiezo wycisnietym sokiem z cytryny i starta skórka z cytryny i ewentualnie swiezo zmielonym pieprzem.

  3. Pulpety podawac z majonezowym dipem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń