Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i delikatne pulpety drobiowe z warzywami, a do tego pikantny majonezowy dip z sosem chili.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 179
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 604
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 179
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 604
Składniki
Przerobic piersi kurczaka na mieso mielone. Posiekac drobno papryke, korniszony, koperek i dymke, a nastepnie wymieszac z miesem kurczaka, jajkiem, bekonem i bulka tarta w duzej misce do uzyskania jednolitej masy. Uformowac kulki tego samego rozmiaru i obtoczyc w bulce tartej.
Pulpety smazyc przez ok. 8 minut po obu stronach na srednim ogniu. W miedzyczasie zmieszac 2/3 majonezu z 1/3 słodkiego sosu chili. Doprawic swiezo wycisnietym sokiem z cytryny i starta skórka z cytryny i ewentualnie swiezo zmielonym pieprzem.
Pulpety podawac z majonezowym dipem.