Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1156
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5688
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18218
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1156
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5688
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18218
Składniki
Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej okrągłe pulpety, które następnie ugotować na parze. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić paprykę i udusić ją na małym ogniu. Włożyć do rondla ugotowane pulpety, podgrzać, dodać kapary. Chwilę dusić wszystko razem. Gotowe danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko.