Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem kiedy mam ochotę na lekką kolację, przygotowuję właśnie takie mini omleciki. Są jak piórko, szkoda tylko, że znikają tak szybko.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1363
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18579
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1363
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18579
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka i dokładnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę i znów wymieszać, najlepiej drewnianą szpatułką. Nakładamy łyżką małe placuszki na patelnię, na rozgrzany olej (u mnie olej kokosowy). Smażymy z obu stron, uważając by nie przypalić, placuszki powinny być lekko rumiane. Podajemy z ulubioną konfiturą lub dżemem.