Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak pisałam u mnie dziś twarogowy zawrót głowy. A mianowicie dania dzisiejsze są z twarogiem, ale tu bardziej chodzi o przepis na ciasto naleśnikowe wyszło takie pyszne że aż rozpływało się w ustach, placki wyszły mięciutkie i puchate, za każdym razem wychodzą mi co raz to lepsze oczywiście nie przechwalając się. Jeśli skorzystacie i wam posmakuje czekam na komentarze z waszej strony.
Do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli, następnie wsypać mąkę, wlać mleko i mocno gazowaną wodę. Całość dokładnie zmiksować mikserem na najwyższych obrotach aby nie było grudek z mąki i aby połączyły się ze sobą wszystkie składniki.
Jak już mamy dobrze zmiksowane ciasto, na patelnię wlać małą kropelkę oleju, rozgrzać go. Chochelką nalewać ciasto i rozprowadzić je po całej patelni. Gdy ciasto podczas smażenia zacznie się ścinać wtedy przełożyć na drugą stronę, z obu stron smażyć na lekko złoty kolor. Bardzo ładnie się je przekręca nie rozwalają się.
Usmażone naleśniki układać na talerzu. Z tego przepisu wyszło mi dwadzieścia naleśników z patelni o średnicy 23,5 cm. Gdy naleśniki mamy już po smażone wtedy rozrobić twaróg, do salaterki dużej wyłożyć twaróg posypać cukrem dodać śmietanę i dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Gdy mamy już zrobiony farsz twarogowy a naleśniki lekko ostygły. Wtedy na każdy naleśnik nakładać po około jednej łyżce twarogu i zawijać dowolnie, naleśniki w czasie zwijania nie pękają. Przygotowane naleśniki układać na talerzu. Jeśli ktoś nie chce z twarogiem można dać nadzienie według swoich upodobań, tak jak pisałam na początku tu bardziej chodzi o ciasto naleśnikowe.
Tak przygotowane naleśniki z farszem twarogowym są tak bardzo syte że wystarczy zjeść dwa i już człowiek czuje się najedzony, pełny jak to mówią. W takie upalne dni można do naleśników podać szklankę mocno zimnego mleka.
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotow...
Odsłon: 18373
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 68
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 28
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 110
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2165
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 68
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 28
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 110
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2165
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli, następnie wsypać mąkę, wlać mleko i mocno gazowaną wodę. Całość dokładnie zmiksować mikserem na najwyższych obrotach aby nie było grudek z mąki i aby połączyły się ze sobą wszystkie składniki.
Jak już mamy dobrze zmiksowane ciasto, na patelnię wlać małą kropelkę oleju, rozgrzać go. Chochelką nalewać ciasto i rozprowadzić je po całej patelni. Gdy ciasto podczas smażenia zacznie się ścinać wtedy przełożyć na drugą stronę, z obu stron smażyć na lekko złoty kolor. Bardzo ładnie się je przekręca nie rozwalają się.
Usmażone naleśniki układać na talerzu. Z tego przepisu wyszło mi dwadzieścia naleśników z patelni o średnicy 23,5 cm. Gdy naleśniki mamy już po smażone wtedy rozrobić twaróg, do salaterki dużej wyłożyć twaróg posypać cukrem dodać śmietanę i dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Gdy mamy już zrobiony farsz twarogowy a naleśniki lekko ostygły. Wtedy na każdy naleśnik nakładać po około jednej łyżce twarogu i zawijać dowolnie, naleśniki w czasie zwijania nie pękają. Przygotowane naleśniki układać na talerzu. Jeśli ktoś nie chce z twarogiem można dać nadzienie według swoich upodobań, tak jak pisałam na początku tu bardziej chodzi o ciasto naleśnikowe.
Tak przygotowane naleśniki z farszem twarogowym są tak bardzo syte że wystarczy zjeść dwa i już człowiek czuje się najedzony, pełny jak to mówią. W takie upalne dni można do naleśników podać szklankę mocno zimnego mleka.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Przekąski
Przekąska na każdą okazję
Przekąski
Jajka na twardo w panierce
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Lekka i bardzo wiosenna przekąska. Przepis na szparagi w cieście francuskim z...
Odsłon: 45
Smażona przekąska ziemniaczana
Sycąca przekąska na imprezę.
Odsłon: 204