Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak pisałam u mnie dziś twarogowy zawrót głowy. A mianowicie dania dzisiejsze są z twarogiem, ale tu bardziej chodzi o przepis na ciasto naleśnikowe wyszło takie pyszne że aż rozpływało się w ustach, placki wyszły mięciutkie i puchate, za każdym razem wychodzą mi co raz to lepsze oczywiście nie przechwalając się. Jeśli skorzystacie i wam posmakuje czekam na komentarze z waszej strony.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3176
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 175
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3176
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 175
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 205
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli, następnie wsypać mąkę, wlać mleko i mocno gazowaną wodę. Całość dokładnie zmiksować mikserem na najwyższych obrotach aby nie było grudek z mąki i aby połączyły się ze sobą wszystkie składniki.
Jak już mamy dobrze zmiksowane ciasto, na patelnię wlać małą kropelkę oleju, rozgrzać go. Chochelką nalewać ciasto i rozprowadzić je po całej patelni. Gdy ciasto podczas smażenia zacznie się ścinać wtedy przełożyć na drugą stronę, z obu stron smażyć na lekko złoty kolor. Bardzo ładnie się je przekręca nie rozwalają się.
Usmażone naleśniki układać na talerzu. Z tego przepisu wyszło mi dwadzieścia naleśników z patelni o średnicy 23,5 cm. Gdy naleśniki mamy już po smażone wtedy rozrobić twaróg, do salaterki dużej wyłożyć twaróg posypać cukrem dodać śmietanę i dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Gdy mamy już zrobiony farsz twarogowy a naleśniki lekko ostygły. Wtedy na każdy naleśnik nakładać po około jednej łyżce twarogu i zawijać dowolnie, naleśniki w czasie zwijania nie pękają. Przygotowane naleśniki układać na talerzu. Jeśli ktoś nie chce z twarogiem można dać nadzienie według swoich upodobań, tak jak pisałam na początku tu bardziej chodzi o ciasto naleśnikowe.
Tak przygotowane naleśniki z farszem twarogowym są tak bardzo syte że wystarczy zjeść dwa i już człowiek czuje się najedzony, pełny jak to mówią. W takie upalne dni można do naleśników podać szklankę mocno zimnego mleka.