Do góry

Przekąski Przepis na:

"Pizza" na cieście francuskim

Przepis dnia 2014-07-12
Pizza na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 783

Dodano:

Odsłon: 4427

Małe, wykwintne, bardzo szybkie danie z kuchni francuskiej, które zadawala każde podniebienie.

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • 2 kiełbasy np śląskie
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 pomidory
  • 150 g topionego łagodnego serka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o bokach 7cm .

  2. Ciasto smarujemy na całej powierzchni serkiem topionym pozostawiając brzegi by ładnie się wypiętrzyły. Następnie obkładamy wcześniej pokrojoną w plasterki kiełbasą. Pozostaje nam tylko jeszcze pokroić szczypiorek i pomidory, które kładziemy na kiełbasie.

  3. Pieczemy w piekarniku w temp.ok 200 stopni przez 12 do 15 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hortlak 21 lipca 2014 przepis pyszny i mega banalny! :D z pewnością będę często do niego wracać. Dzięki serdeczne i pozdrawiam! :* :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń