Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy.

Racuchy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 947

Dodano:

Odsłon: 4719

Przez załatwianie spraw nie zawsze jest czas ugotować, a że zanim ruszyliśmy z domu na szykowałam ciasto i jak już wruciliśmy super urosło więc są :

Składniki

  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 opakowanie drożdży suszonych 7 g,
  • 1 łyżka octu,
  • 2 szklanki ciepłego mleka ( nie gorące ),
  • Olej do smażenia.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodać mąkę, jajka, cukier i drożdże.

  2. Następnie dodać ocet i ciepłe mleko.

  3. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki,

  4. Pozostawić do wyrośnięcia.

  5. Gdy ciasto dokładnie wyrośnie, łyżkę maczać w wodzie nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.

  6. Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Nie dolewać oleju w czasie smażenia.

  7. Takie racuchy nadają się również jako przekąska np. z dżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń