Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez załatwianie spraw nie zawsze jest czas ugotować, a że zanim ruszyliśmy z domu na szykowałam ciasto i jak już wruciliśmy super urosło więc są :
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 300
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 300
Składniki
Do miski dodać mąkę, jajka, cukier i drożdże.
Następnie dodać ocet i ciepłe mleko.
Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki,
Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto dokładnie wyrośnie, łyżkę maczać w wodzie nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Nie dolewać oleju w czasie smażenia.
Takie racuchy nadają się również jako przekąska np. z dżemem.