Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez załatwianie spraw nie zawsze jest czas ugotować, a że zanim ruszyliśmy z domu na szykowałam ciasto i jak już wruciliśmy super urosło więc są :
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 162
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1254
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 229
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 162
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1254
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski dodać mąkę, jajka, cukier i drożdże.
Następnie dodać ocet i ciepłe mleko.
Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki,
Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto dokładnie wyrośnie, łyżkę maczać w wodzie nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Nie dolewać oleju w czasie smażenia.
Takie racuchy nadają się również jako przekąska np. z dżemem.