Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami to tylko kilka, łatwo dostępnych składników. Placki są pyszne, smakują cudownie również po przestygnięciu. Te racuszki to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Wszystkie składniki (z wyjątkiem jabłek) umieść w misce. Ciasto wyrabiać kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Będzie gęste i klejące. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe i miejsce na całą godzinę. Przed samym smażeniem obrać jabłka, zatrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do ciasta. Wymieszać. Na patelni rozgrzać troszkę oleju, ciasto nakładać łyżką i smażyć z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Placuszki rosną grube. Podać z cukrem pudrem lub ulubionym dodatkiem.