Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami to tylko kilka, łatwo dostępnych składników. Placki są pyszne, smakują cudownie również po przestygnięciu. Te racuszki to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 136
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 330
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1380
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2527
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25835
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 136
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 330
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1380
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2527
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25835
Składniki
Wszystkie składniki (z wyjątkiem jabłek) umieść w misce. Ciasto wyrabiać kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Będzie gęste i klejące. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe i miejsce na całą godzinę. Przed samym smażeniem obrać jabłka, zatrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do ciasta. Wymieszać. Na patelni rozgrzać troszkę oleju, ciasto nakładać łyżką i smażyć z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Placuszki rosną grube. Podać z cukrem pudrem lub ulubionym dodatkiem.