Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami to tylko kilka, łatwo dostępnych składników. Placki są pyszne, smakują cudownie również po przestygnięciu. Te racuszki to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Wszystkie składniki (z wyjątkiem jabłek) umieść w misce. Ciasto wyrabiać kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Będzie gęste i klejące. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe i miejsce na całą godzinę. Przed samym smażeniem obrać jabłka, zatrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do ciasta. Wymieszać. Na patelni rozgrzać troszkę oleju, ciasto nakładać łyżką i smażyć z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Placuszki rosną grube. Podać z cukrem pudrem lub ulubionym dodatkiem.