Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami to tylko kilka, łatwo dostępnych składników. Placki są pyszne, smakują cudownie również po przestygnięciu. Te racuszki to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2072
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2072
Składniki
Wszystkie składniki (z wyjątkiem jabłek) umieść w misce. Ciasto wyrabiać kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Będzie gęste i klejące. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe i miejsce na całą godzinę. Przed samym smażeniem obrać jabłka, zatrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do ciasta. Wymieszać. Na patelni rozgrzać troszkę oleju, ciasto nakładać łyżką i smażyć z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Placuszki rosną grube. Podać z cukrem pudrem lub ulubionym dodatkiem.