Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy trwa i czas na ich wykorzystanie. Tym razem dodałam je do racuchów.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54249
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 565
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5643
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54249
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 565
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5643
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć, następnie ugotować i zmielić.
Mleko ( 100 ml) połączyć z drożdżami utartymi z cukrem i odrobiną mąki i odstawić do wyrośnięcia.
Następnie dodać resztę mleka, mąki, żółtka posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać roztopione masło z grzybami, ubitą pianę z białek i odstawić jeszcze na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.