Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy trwa i czas na ich wykorzystanie. Tym razem dodałam je do racuchów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 511
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3566
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2339
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 511
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3566
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2339
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć, następnie ugotować i zmielić.
Mleko ( 100 ml) połączyć z drożdżami utartymi z cukrem i odrobiną mąki i odstawić do wyrośnięcia.
Następnie dodać resztę mleka, mąki, żółtka posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać roztopione masło z grzybami, ubitą pianę z białek i odstawić jeszcze na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.