Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy trwa i czas na ich wykorzystanie. Tym razem dodałam je do racuchów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2006
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5386
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2006
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5386
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć, następnie ugotować i zmielić.
Mleko ( 100 ml) połączyć z drożdżami utartymi z cukrem i odrobiną mąki i odstawić do wyrośnięcia.
Następnie dodać resztę mleka, mąki, żółtka posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać roztopione masło z grzybami, ubitą pianę z białek i odstawić jeszcze na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.