Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy grzybowe

Racuchy grzybowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 15018

Dodano:

Odsłon: 579

Sezon grzybowy trwa i czas na ich wykorzystanie. Tym razem dodałam je do racuchów.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie: Grzyby namoczyć, następnie ugotować i zmielić.

  2. Mleko ( 100 ml) połączyć z drożdżami utartymi z cukrem i odrobiną mąki i odstawić do wyrośnięcia.

  3. Następnie dodać resztę mleka, mąki, żółtka posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać roztopione masło z grzybami, ubitą pianę z białek i odstawić jeszcze na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  4. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń