Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie do zrobienia i przepyszne racuszki ze śmietaną - pięknie polecam sprawdzony przepis krok po kroku. ślicznie pozdrawiam :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.
Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.
Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu. Smacznego :)