Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy smietanowe - puchate i chrupiące

Racuchy smietanowe - puchate i chrupiące

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 3758

Dodano:

Odsłon: 11029

Niezwykle szybkie do zrobienia i przepyszne racuszki ze śmietaną - pięknie polecam sprawdzony przepis krok po kroku. ślicznie pozdrawiam :)

Składniki

  • 200g mąki pszennej
  • 200ml śmietany 22%
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • dodatki:
  • cukier puder do posypania
  • ulubiony dżem
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy smietanowe - puchate i chrupiące

Przygotowanie

  1. Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.

  2. Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.

  3. Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.

  4. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asia67 05 stycznia 2018 muszą być przepyszne, jutro będą na śniadanie :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 stycznia 2018 Hmmm, dawno ich nie robiliśmy i nie wiem dlaczego hihi
Proste, szybkie i smaczne :D Trzeba będzie coś podziałać w tym temacie ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń