Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie do zrobienia i przepyszne racuszki ze śmietaną - pięknie polecam sprawdzony przepis krok po kroku. ślicznie pozdrawiam :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Składniki
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.
Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.
Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu. Smacznego :)