Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z tartymi jabłkami

Racuchy z tartymi jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5143

Dodano:

Odsłon: 1932

Lekkie, puszyste i przede wszystkim smaczne racuchy! Polecam ;)

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • maślanka 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jaja 2 szt
  • cukier brązowy 3 łyżki
  • jabłka 2 szt
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy z tartymi jabłkami

Przygotowanie

  1. Żółtka z miksować z brązowym cukrem. Z białek ubić pianę.

  2. Do żółtek dodać maślankę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach i dodać do ciasta. Na końcu dodać pianę i całość delikatnie wymieszać.

  3. Placki smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń