Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i przede wszystkim smaczne racuchy! Polecam ;)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2192
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1999
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2192
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1999
Składniki
Żółtka z miksować z brązowym cukrem. Z białek ubić pianę.
Do żółtek dodać maślankę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach i dodać do ciasta. Na końcu dodać pianę i całość delikatnie wymieszać.
Placki smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!