Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i przede wszystkim smaczne racuchy! Polecam ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1151
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5866
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1151
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5866
Składniki
Żółtka z miksować z brązowym cukrem. Z białek ubić pianę.
Do żółtek dodać maślankę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach i dodać do ciasta. Na końcu dodać pianę i całość delikatnie wymieszać.
Placki smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!