Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na pyszne drożdżowe racuszki bardzo szybkie w przygotowaniu, ciasto nie potrzebuje nie wiadomo ile czasu aby urosło. W takim wypadku zapraszam pod podanym linkiem
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1201
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18298
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1201
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18298
 
         
         
                Składniki
Do miski dodać przesianą mąkę oraz resztę składników i za pomocą łyżki wymieszać do połączenia się składników
Do przygotowanego ciasta dodać pokrojone w paski jabłka i wymieszać odstawić na 15 minut aby drożdże zaczęły pracować
Gdy ciasto lekko podrosło na dużą patelnię wlać olej rozgrzać go, nakładać po łyżce ciasta z jabłkami i smażyć na bardzo wolnym ogniu na rumiany kolor
Przygotowane racuszki można podawać kto z czym ma ochotę