Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak , kuchnia francuska ma w sobie to coś. Polecam, wypróbujcie ten prosty, a czy smaczny przepis ?
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 900
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 291
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31554
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 900
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 291
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31554
Składniki
W średnim rondelku wymieszałem wodę z winem. Dodałem grubo posiekaną cebulę, liść laurowy i czarny pieprz. Zagotowałem. Dodałem filet z łososia, zmniejszyłem ogień i gotowałem bez przykrycia ok. 5 minut, aż ryba była miękka. Zestawiłem z ognia i ostudziłem w wywarze przez 5 minut, następnie odcedziłem. Usunąłem z filetów skórę i ości. Mięso rozgniotłem widelcem. Dodałem wędzonego łososia, masło, skórkę z cytryny, zielony pieprz , odsączony z zalewy, odsączyłem i grubo posiekałem. Dokładnie wymieszałem. Masę rybna przełożyłem do 4 kokilek o pojemności 125 ml i ostudziłem w temperaturze pokojowej. Podałem z wcześniej przygotowanymi grzankami , tzn. pokrojoną bagietką na kromki o grubości 1 cm i opieczoną w piekarniku oraz ogórkami kiszonymi.