Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na letnie ciepłe wieczory.
+ Końcówki szparagów odciąć (3 cm), a pozostałe części pokroić na 3 cm kawałki .
+ Cebulę pokroić w kostkę.
+ Czosnek posiekać
+ Pomidorki przekroić na połowę.
+ Cebulę zeszklić na oliwie, dodać ryż i podsmażać ok 1 minuty.
+ Wlać wino i 200 ml bulionu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu. Jak ryż wypije płyn wlać następną porcję i tak aż ryż będzie kleisty.
+na niewielkiej ilości tłuszczu oddzielnie smażymy pokrojone szparagi i czosnek. (4-5 minut)
Kiedy ryż jest gotowy ,dodajemy podsmażone szparagi, pokrojone pomidorki, masło , parmezan i posiekaną pietruszkę. Wszystko mieszamy ,przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.
Pyszna przekąska pachnąca ziołami :)
Odsłon: 1695
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 261
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 284
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 125
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 225
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 970
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2575
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 261
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 284
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 125
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 225
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 970
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2575
Składniki
+ Końcówki szparagów odciąć (3 cm), a pozostałe części pokroić na 3 cm kawałki . + Cebulę pokroić w kostkę. + Czosnek posiekać + Pomidorki przekroić na połowę.
+ Cebulę zeszklić na oliwie, dodać ryż i podsmażać ok 1 minuty. + Wlać wino i 200 ml bulionu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu. Jak ryż wypije płyn wlać następną porcję i tak aż ryż będzie kleisty.
+na niewielkiej ilości tłuszczu oddzielnie smażymy pokrojone szparagi i czosnek. (4-5 minut)
Kiedy ryż jest gotowy ,dodajemy podsmażone szparagi, pokrojone pomidorki, masło , parmezan i posiekaną pietruszkę. Wszystko mieszamy ,przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki ziemniaczano cukiniowe
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Przekąski
Krążki cukinii w panierce
Placki ziemniaczano cukiniowe
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 261
Summer Rolls
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 268