Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 861
Dodano: 27.05.2016
Odsłon: 823
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
+ Końcówki szparagów odciąć (3 cm), a pozostałe części pokroić na 3 cm kawałki .
+ Cebulę pokroić w kostkę.
+ Czosnek posiekać
+ Pomidorki przekroić na połowę.
+ Cebulę zeszklić na oliwie, dodać ryż i podsmażać ok 1 minuty.
+ Wlać wino i 200 ml bulionu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu. Jak ryż wypije płyn wlać następną porcję i tak aż ryż będzie kleisty.
+na niewielkiej ilości tłuszczu oddzielnie smażymy pokrojone szparagi i czosnek. (4-5 minut)
Kiedy ryż jest gotowy ,dodajemy podsmażone szparagi, pokrojone pomidorki, masło , parmezan i posiekaną pietruszkę. Wszystko mieszamy ,przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 10 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 27 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Bardzo smacznie, wszystko to, co lubię <317 Kto głosował? | Odpowiedz