Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rogaliki twarogowe.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1067
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 7
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 137
Proste w wykonaniu, ale jakie smaczne. Mazurek to jedno z najpopularniejszych...
Odsłon: 2717
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 365
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1067
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 7
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 137
Proste w wykonaniu, ale jakie smaczne. Mazurek to jedno z najpopularniejszych...
Odsłon: 2717
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 365
Składniki
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Twaróg wymieszać z miękkim masłem (jeżeli mamy twaróg nieco twardszy można wymieszać z masłem blenderem).
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i również dodajemy do twarogu.
Wszystko mieszamy w misce, jak składniki będą już połączone, wykładamy na stolnice i zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok pół godziny.
Po schodzeniu dzielmy na dwie części i rozwałkowujemy bardzo cienko, i tniemy na 12 równych małych trójkątów (wszystkich rogalików ma być 24 sztuki).
Każdy trójkącik zwijamy od szerszego do węższego boku.
Gotowe rogaliki pieczemy ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.