Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rogaliki twarogowe.
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2503
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2526
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 293
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2503
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2526
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 293
Składniki
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Twaróg wymieszać z miękkim masłem (jeżeli mamy twaróg nieco twardszy można wymieszać z masłem blenderem).
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i również dodajemy do twarogu.
Wszystko mieszamy w misce, jak składniki będą już połączone, wykładamy na stolnice i zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok pół godziny.
Po schodzeniu dzielmy na dwie części i rozwałkowujemy bardzo cienko, i tniemy na 12 równych małych trójkątów (wszystkich rogalików ma być 24 sztuki).
Każdy trójkącik zwijamy od szerszego do węższego boku.
Gotowe rogaliki pieczemy ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.