Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rogaliki twarogowe.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2858
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38750
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2858
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38750
Składniki
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Twaróg wymieszać z miękkim masłem (jeżeli mamy twaróg nieco twardszy można wymieszać z masłem blenderem).
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i również dodajemy do twarogu.
Wszystko mieszamy w misce, jak składniki będą już połączone, wykładamy na stolnice i zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok pół godziny.
Po schodzeniu dzielmy na dwie części i rozwałkowujemy bardzo cienko, i tniemy na 12 równych małych trójkątów (wszystkich rogalików ma być 24 sztuki).
Każdy trójkącik zwijamy od szerszego do węższego boku.
Gotowe rogaliki pieczemy ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.