Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rogaliki twarogowe.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1078
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104880
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1078
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104880
Składniki
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Twaróg wymieszać z miękkim masłem (jeżeli mamy twaróg nieco twardszy można wymieszać z masłem blenderem).
Jak twaróg z masłem będzie już dobrze wymieszany dodajemy pastę waniliową oraz cukier.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i również dodajemy do twarogu.
Wszystko mieszamy w misce, jak składniki będą już połączone, wykładamy na stolnice i zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok pół godziny.
Po schodzeniu dzielmy na dwie części i rozwałkowujemy bardzo cienko, i tniemy na 12 równych małych trójkątów (wszystkich rogalików ma być 24 sztuki).
Każdy trójkącik zwijamy od szerszego do węższego boku.
Gotowe rogaliki pieczemy ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.