Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Rolada czosnkowa z sosem czosnkowym - znakomity pomysł.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 857
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 896
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 857
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 896
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem czosnkowym tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.
Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200st).
Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.