Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada czosnkowa

Rolada czosnkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 493

Dodano:

Odsłon: 44432

Idealny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Rolada czosnkowa z sosem czosnkowym - znakomity pomysł.

Składniki

  • mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
  • 1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
  • 1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
  • 1 cebula szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
  • ½ łyżeczka soli, pieprz
  • olej
  • płat ciasta francuskiego
  • sos czosnkowy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.

  2. Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem czosnkowym tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.

  3. Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200st).

  4. Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 29 maja 2018 Warto czasem poszperać w "starych" przepisach na Smakerze. Cudo. Przeoczyłam ! A to takie super danie, które może być podane jako wykwintne danie na kolację lub do zabrania na piknik. Zabieram do plagiatorka - dzięki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Rivers 24 listopada 2016 Ciasto na zdjęciu nie wygląda mi na francuskie ;)
Pozdrawiam :)

24 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń