Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada marchewkowa z serowym nadzieniem jest idealną przekąska na Sylwestra. Robię ją zwykle z nadzieniem serowym, pyszna jest też z warzywami.
Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce( grubsze oczka). Masło stopić na patelni. Dodać marchewkę, doprawić solą, pieprzem, cukrem i papryką. Poddusić około 10 minut. Na koniec dać łyżkę musztardy, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Jajka rozbić. Żółtka dodać do masy marchewkowej i krótko zamieszać. Dodać skrobię. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Ostrożnie dodać do masy jajeczno- marchewkowej. Zmieszać i wyłożyć na foremkę. Wyrównać i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut na zloto.
Wyjąć i wyłożyć na ściereczkę kuchenną. Przykryć drugą ściereczką i zostawić na 1- 2 minuty, a następnie ostrożnie zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć w rulon, bo później może się połamać.
Oliwki i szczypiorek drobno pokroić. Dodać serek śmietankowy. Doprawić do smaku. Można dodać suszone pomidory. Rulon ostrożnie rozłożyć. Nadzienie rozsmarować na cieście, zostawiając brzegi wolne. Ponownie zawinąć w rulon i wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Wyjąć, pokroić w plastry. Można serwować na liściach sałaty.
Zamiast masy serowej można wziąć sałatę, rukolę i pomidorki.
Ta babka skradnie serca waszych kubków smakowych. Jest delikatna, wilgotna i...
Odsłon: 2430
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 43
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 68
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1590
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
Odsłon: 176
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 305
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 43
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 68
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1590
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
Odsłon: 176
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 305
Składniki
Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce( grubsze oczka). Masło stopić na patelni. Dodać marchewkę, doprawić solą, pieprzem, cukrem i papryką. Poddusić około 10 minut. Na koniec dać łyżkę musztardy, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Jajka rozbić. Żółtka dodać do masy marchewkowej i krótko zamieszać. Dodać skrobię. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Ostrożnie dodać do masy jajeczno- marchewkowej. Zmieszać i wyłożyć na foremkę. Wyrównać i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut na zloto.
Wyjąć i wyłożyć na ściereczkę kuchenną. Przykryć drugą ściereczką i zostawić na 1- 2 minuty, a następnie ostrożnie zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć w rulon, bo później może się połamać.
Oliwki i szczypiorek drobno pokroić. Dodać serek śmietankowy. Doprawić do smaku. Można dodać suszone pomidory. Rulon ostrożnie rozłożyć. Nadzienie rozsmarować na cieście, zostawiając brzegi wolne. Ponownie zawinąć w rulon i wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Wyjąć, pokroić w plastry. Można serwować na liściach sałaty. Zamiast masy serowej można wziąć sałatę, rukolę i pomidorki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Przekąski
Krążki cukinii w panierce
Przekąski
Placuszki kukurydziane
Summer Rolls
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 226
Pasztet z warzyw z rosołu
Po każdym rosole zawsze zostaje nadmiar składników, które raczej w zupie nie...
Odsłon: 182