Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie pieczonego sera z piersią kurczaka. Świetne na ciepło i zimno.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ser trę na tarce. Dodaję jajka, mąkę i śmietanę , dokładnie mieszam. Piekę na dużej blasze jak do rolady , na papierze do pieczenia. Przez ok. 15 minut w tem . 180 stopni.
Pierś z kurczaka kroję jak na kotlety, rozpijam i przyprawiam. Cebulę, paprykę i ogórka kroję w drobną kostkę.
Po upieczeniu wyjmuję spód serowy i przewracam na drugą stronę. Rozkładam kotlety , posypuję pokrojonymi warzywami i zwijam jak roladę. Piekę jeszcze ok. 25 minut. Najlepiej zwijać kiedy spód serowy jest ciepły , bo póżniej pęka.