Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie pieczonego sera z piersią kurczaka. Świetne na ciepło i zimno.
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 30
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 147
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 30
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 147
Składniki
Ser trę na tarce. Dodaję jajka, mąkę i śmietanę , dokładnie mieszam. Piekę na dużej blasze jak do rolady , na papierze do pieczenia. Przez ok. 15 minut w tem . 180 stopni.
Pierś z kurczaka kroję jak na kotlety, rozpijam i przyprawiam. Cebulę, paprykę i ogórka kroję w drobną kostkę.
Po upieczeniu wyjmuję spód serowy i przewracam na drugą stronę. Rozkładam kotlety , posypuję pokrojonymi warzywami i zwijam jak roladę. Piekę jeszcze ok. 25 minut. Najlepiej zwijać kiedy spód serowy jest ciepły , bo póżniej pęka.