Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
propozycja na elegancką przekąskę
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4449
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12073
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6859
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5633
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4449
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12073
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6859
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5633
Składniki
1. szpinak umyć, posiekać, na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać drobniutko posiekany czosnek a po chwili szpinak, dodać sól i pieprz, dusić chwilę, odstawić, wystudzić, 2. cebule drobno posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać umyte i pokrojone drobno pieczarki, podsmażyć do miękkości, wystudzić, 3.filety pokroić na plastry, posypać przyprawą, lekko rozbić, odstawić, 4. jajka rozdzielić, białka ubić na sztywno, dodać żółtka, chwilkę jeszcze ubijać, dodać szpinak, majonez i tarty ser, masę wyłożyć na wyłożoną papierem blachę, wyrównać, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez `5 min, wyjąc, lekko przestudzić, 5. na roladę rozłożyć plastry mięsa, usmażone pieczarki, zwinąć roladę, owinąć ciasno papierem, piec jeszcze 35 min w 180 st, jako dodatek można podać sos czosnkowy, smacznego