Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada szpinakowa z kurczakiem

Rolada szpinakowa z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4481

Dodano:

Odsłon: 1100

propozycja na elegancką przekąskę

Składniki

  • jajka 5 szt
  • mąka 3 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • szpinak świeży 20 dag
  • ser żółty 20 dag
  • olej
  • czosnek 2 ząbki
  • filet z kurczaka 50 dag
  • pieczarki ok 40 dag
  • cebula
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. szpinak umyć, posiekać, na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać drobniutko posiekany czosnek a po chwili szpinak, dodać sól i pieprz, dusić chwilę, odstawić, wystudzić,
    2. cebule drobno posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać umyte i pokrojone drobno pieczarki, podsmażyć do miękkości, wystudzić,
    3.filety pokroić na plastry, posypać przyprawą, lekko rozbić, odstawić,
    4. jajka rozdzielić, białka ubić na sztywno, dodać żółtka, chwilkę jeszcze ubijać, dodać szpinak, majonez i tarty ser, masę wyłożyć na wyłożoną papierem blachę, wyrównać, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez `5 min, wyjąc, lekko przestudzić,
    5. na roladę rozłożyć plastry mięsa, usmażone pieczarki, zwinąć roladę, owinąć ciasno papierem, piec jeszcze 35 min w 180 st, jako dodatek można podać sos czosnkowy,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń