Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
propozycja na elegancką przekąskę
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 26
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 94
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 248
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 26
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 94
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 248
Składniki
1. szpinak umyć, posiekać, na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać drobniutko posiekany czosnek a po chwili szpinak, dodać sól i pieprz, dusić chwilę, odstawić, wystudzić, 2. cebule drobno posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać umyte i pokrojone drobno pieczarki, podsmażyć do miękkości, wystudzić, 3.filety pokroić na plastry, posypać przyprawą, lekko rozbić, odstawić, 4. jajka rozdzielić, białka ubić na sztywno, dodać żółtka, chwilkę jeszcze ubijać, dodać szpinak, majonez i tarty ser, masę wyłożyć na wyłożoną papierem blachę, wyrównać, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez `5 min, wyjąc, lekko przestudzić, 5. na roladę rozłożyć plastry mięsa, usmażone pieczarki, zwinąć roladę, owinąć ciasno papierem, piec jeszcze 35 min w 180 st, jako dodatek można podać sos czosnkowy, smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Bruschetta
Przekąski
Włoskie Caprese
Przekąski
Sushi
Przekąski
Pastitsio - grecka zapiekanka makaronowa
Bruschetta
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i ro...
Odsłon: 26
Włoskie Caprese
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 94