Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, efektownie prezentuje się na stole i uważam że jest znakomitą przystawką na imprezy urodzinowe szczególnie jako dodatek do zimnej płyty.
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 98
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 632
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 98
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 632
Składniki
Szpinak rozmrażam, po czym w rondlu z łyżką masła i dwoma startymi ząbkami czosnku gotuję go na wolnym ogniu aby go możliwie maksymalnie odparować, doprawiam solą i pieprzem następnie studzę go. Z białek z 4 jajek ubijam pianę na sztywno, po ubiciu dodaję 1 łyżkę mąki pszennej i mieszam a żółtka dodaję do ostudzonego szpinaku i również mieszam. Przygotowany szpinak na 2 raty dodaję do piany mieszając. Masę wylewam na blachę wyłożoną pergaminem, wyrównuję na jednolity poziom i zapiekam w 190oC przez 15 minut. Po wyciągnięciu, puki jeszcze ciasto jest ciepłe zwijam wstępnie w roladę ( tak na sucho ) bo jeśli wystygnie na płasko to będzie się później łamać przy zwijaniu. Pozostałe 3-4 ząbki czosnku ścieram na tarce na małych oczkach i mieszam z serkiem którym następnie smaruję ostygnięte ciasto szpinakowe. Na serek układam łososia i zawijam w roladę. Zawiniętą roladę w folię aluminiową wkładam do lodówki. Roladę najlepiej przygotować dzień wcześniej przed podaniem. Galeria zdjęć z etapów przygotowania do zobaczenia na blogu.