Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada szpinakowa z łososiem to absolutny must have na moich imprezach domowych. Jest prosta w przygotowaniu, pyszna i zawsze szybko znika ze stołu. Polecam :-)
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 59
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 59
Składniki
Szpinak przesmażyć na maśle. Doprawić solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wystudzić. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dokładnie wymieszać z mąką i zmieszać ze szpinakiem. Białka ubić na pianę, którą następnie delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Na dużą blachę z piekarnika wyłożyć papier do pieczenia, na to rozprowadzić masę szpinakową. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez ok. 8-9 minut. Po wyjęciu wystudzić. Zdjąć delikatnie papier. Na roladę rozsmarować twarożki, na to siekany koperek, a na górze plastry łososia. Całość skropić sokiem z cytryny. Roladę zwinąć i włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Smacznego!!!