Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada szpinakowa z łososiem to absolutny must have na moich imprezach domowych. Jest prosta w przygotowaniu, pyszna i zawsze szybko znika ze stołu. Polecam :-)
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Szpinak przesmażyć na maśle. Doprawić solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wystudzić. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dokładnie wymieszać z mąką i zmieszać ze szpinakiem. Białka ubić na pianę, którą następnie delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Na dużą blachę z piekarnika wyłożyć papier do pieczenia, na to rozprowadzić masę szpinakową. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez ok. 8-9 minut. Po wyjęciu wystudzić. Zdjąć delikatnie papier. Na roladę rozsmarować twarożki, na to siekany koperek, a na górze plastry łososia. Całość skropić sokiem z cytryny. Roladę zwinąć i włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Smacznego!!!