Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada szpinakowa z polędwicą łososiową

Rolada szpinakowa z polędwicą łososiową

Autor:

Przepisów i artykułów: 373 Ocena: 5022

Dodano:

Odsłon: 251

zrobiłam taką roladę dla gości, którzy nie przepadają za łososiem

Składniki

  • na roladę: szpinak 45 dag (mrożony)
  • jajka 4 szt
  • masło 1 łyżka
  • czosnek ząbek
  • sól, pieprz
  • serek śmietankowy 2 opak
  • polędwica łososiowa ok 20 dag
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada szpinakowa z polędwicą łososiową

Przygotowanie

  1. 1. rozgrzać masło, dodać szpinak, dusić do odparowania płynu, posolić, wystudzic,
    2. do zimnego szpinaku dodać żółtka jaj, wymieszać, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z masą szpinakową,
    3. blachę wyłozyć papierem, wylac masę, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, gorącą roladę zwinąć razem z papierem, odstawić do wystudzenia,
    4. serek wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić pieprzem,
    5. roladę delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem, nałozyć polędwicę, zwinąć, zawinąć w papier lub folię, odstawić na noc do lodówki do stężenia,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń