Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 6133
Dodano: 22.03.2020
Odsłon: 5959
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. rozgrzać masło, dodać szpinak, dusić do odparowania płynu, posolić, wystudzic,
2. do zimnego szpinaku dodać żółtka jaj, wymieszać, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z masą szpinakową,
3. blachę wyłozyć papierem, wylac masę, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, gorącą roladę zwinąć razem z papierem, odstawić do wystudzenia,
4. serek wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić pieprzem,
5. roladę delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem, nałozyć polędwicę, zwinąć, zawinąć w papier lub folię, odstawić na noc do lodówki do stężenia,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)