Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2022
zrobiłam taką roladę dla gości, którzy nie przepadają za łososiem
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10656
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3300
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10656
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3300
Składniki
1. rozgrzać masło, dodać szpinak, dusić do odparowania płynu, posolić, wystudzic, 2. do zimnego szpinaku dodać żółtka jaj, wymieszać, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z masą szpinakową, 3. blachę wyłozyć papierem, wylac masę, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, gorącą roladę zwinąć razem z papierem, odstawić do wystudzenia, 4. serek wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić pieprzem, 5. roladę delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem, nałozyć polędwicę, zwinąć, zawinąć w papier lub folię, odstawić na noc do lodówki do stężenia, smacznego