Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolorowa i smaczna
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12354
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13237
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5494
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12354
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13237
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5494
Składniki
Szpinak odmrozić odcedzić z wody(w sezonie można użyć świeży). Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli,dodać żółtka (dalej ubijać) a następnie odcedzony szpinak,na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto wylać na blachę(ja używam blachy z piekarnika-tą płaską) wyłożoną papierem do pieczenia (ja dodatkowo smaruje papier oliwą- nie konieczne). Ciasto delikatnie rozprowadzić łyżką w kształcie prostokąta tak żeby nie dotykał rantów blachy.Wstawić do pieca na ok 20 min ja ustawiam na 150 stopni i włączam termoobieg.
gotowe ciasto wyjmuje z piekarnika i czekam z 5-10 min aż troszkę przestygnie.Smaruje serkiem i układam plastry z łososia następnie zwijam
sugestie: serkiem smarujemy tak średnio ma być go widać ale nie za grubo ponieważ ten serek jest dość wyraźny w smaku a nie chcę aby zagłuszył smak pozostałych składników). Jak chcecie troszkę grubiej to proponuję dodać kilka łyżek serka "mój ulubiony"