Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem to świetna propozycja na imprezową przekąskę czy przystawkę na świąteczny stół. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu i zachwycające w smaku. Zawiera bardzo proste składniki, które doskonale do siebie pasują i uzupełniają swój smak: delikatny kurczak z wyrazistymi i słonymi pomidorami. Pesto i ser żółty dodają aromatu i delikatnej pikanterii.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 152
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3773
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 152
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3773
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz. Pokrój w drobną kostkę i posyp solą oraz pieprzem. Podsmaż mięso na oleju, na średnim ogniu i przełóż do miski do ostudzenia. Pieczarki oczyść i bardzo drobno posiekaj. Podsmaż je na tej samej patelni do całkowitego odparowywania płynu. Przenieś grzyby do mięsa.
Pomidory pokrój na drobne kawałki i dołóż do pozostałych składników w misce. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i także dodaj go do miski. Zawartość miski dobrze wymieszaj. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je pesto.
Na cieśnie rozłóż równomiernie zawartość miski, pozostawiając ok. 2 cm wolnej przestrzeni wzdłuż długiego boku. Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i podwiń boki rolady do wewnątrz. Roladę pokrój na plastry o grubości ok. 2-3 cm. Ślimaczki odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Roladki posmaruj na wierzchu rozbełtane białko jajka. Piekarnik nastaw na 200 st. Celsjusza. Piecz roladki przez ok. 15 minut, do ładnego zrumienienia. Roladę z ciasta francuskiego z kurczakiem podawaj na ciepło lub po ostudzeniu.