Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem to świetna propozycja na imprezową przekąskę czy przystawkę na świąteczny stół. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu i zachwycające w smaku. Zawiera bardzo proste składniki, które doskonale do siebie pasują i uzupełniają swój smak: delikatny kurczak z wyrazistymi i słonymi pomidorami. Pesto i ser żółty dodają aromatu i delikatnej pikanterii.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39699
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9275
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39699
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9275
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz. Pokrój w drobną kostkę i posyp solą oraz pieprzem. Podsmaż mięso na oleju, na średnim ogniu i przełóż do miski do ostudzenia. Pieczarki oczyść i bardzo drobno posiekaj. Podsmaż je na tej samej patelni do całkowitego odparowywania płynu. Przenieś grzyby do mięsa.
Pomidory pokrój na drobne kawałki i dołóż do pozostałych składników w misce. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i także dodaj go do miski. Zawartość miski dobrze wymieszaj. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je pesto.
Na cieśnie rozłóż równomiernie zawartość miski, pozostawiając ok. 2 cm wolnej przestrzeni wzdłuż długiego boku. Zwiń ciasto w dość ciasny rulon i podwiń boki rolady do wewnątrz. Roladę pokrój na plastry o grubości ok. 2-3 cm. Ślimaczki odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Roladki posmaruj na wierzchu rozbełtane białko jajka. Piekarnik nastaw na 200 st. Celsjusza. Piecz roladki przez ok. 15 minut, do ładnego zrumienienia. Roladę z ciasta francuskiego z kurczakiem podawaj na ciepło lub po ostudzeniu.