Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy. Dość długo leżał w szufladzie zanim zdecydowałam się go wypróbować. Teraz żałuję, że tak późno ;)Roladę robi się bardzo prosto i szybko. W oryginalnej wersji jest tylko z kurczakiem. Zmodyfikowałam go dodając pesto i suszone pomidory. Zamiast tego można też dodać podsmażone pieczarki i trochę zieleniny dla koloru :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Składniki
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka ubijamy, dodajemy starty ser i majonez. Całość dokładnie mieszamy. Wylewamy na prostokątną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, rozbjamy dość cienko (najlepiej przez folię spożywczą, żeby się nie porwały), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą (lub swoimi ulubionymi przyprawami).
Na upieczoną (ciepłą) masę serową wykładamy rozbitego fileta, smarujemy cienko bazyliowym pesto i kładziemy pokrojone suszone pomidory (możemy podarować sobie pesto i pomidory lub zamiast tego dodać np. podsmażone pieczarki i trochę zieleniny - wszystko według własnych smaków). Całość delikatnie zwijamy wzdłuż dłuższego boku, układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy kolejne 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy, a następnie kroimy i zajadamy ze smakiem :)