Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, smaczne i proste w wykonaniu. Lubię roladki, gdyż można je za każdym razem urozmaicać dodając różne składniki. Takie roladki możemy podać do obiadu np. z pieczonymi ziemniakami, ryżem, kaszą czy na kanapce jako przekąska np. na różnego rodzaju imprezach.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 205
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 113
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 205
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 113
Składniki
Filety myjemy i osuszamy, rozbijamy jak kotleta (jeśli filet jest gruby to przecinamy na pół ), nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiamy solą, curry, ostrą papryką, oliwą z oliwek i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Awokado myjemy i obieramy ze skórki, dzielimy na 6 części. Mozzarellę również kroimy na 6 części. Na przygotowanego fileta, kładziemy plasterek mozzarelli, kawałek awokado i gałązkę pietruszki i powoli ciasno zwijamy w folię aluminiową. Pieczemy 30-40 min w temperaturze 180 °C ( zależności od wielkości naszych roladek). Smacznego! Jeśli chcemy aby nasze roladki były bardziej rumiane to około 5 min przed końcem pieczenia możemy odwinąć je z foli.