Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, smaczne i proste w wykonaniu. Lubię roladki, gdyż można je za każdym razem urozmaicać dodając różne składniki. Takie roladki możemy podać do obiadu np. z pieczonymi ziemniakami, ryżem, kaszą czy na kanapce jako przekąska np. na różnego rodzaju imprezach.
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2535
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5524
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2535
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5524
Składniki
Filety myjemy i osuszamy, rozbijamy jak kotleta (jeśli filet jest gruby to przecinamy na pół ), nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiamy solą, curry, ostrą papryką, oliwą z oliwek i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Awokado myjemy i obieramy ze skórki, dzielimy na 6 części. Mozzarellę również kroimy na 6 części. Na przygotowanego fileta, kładziemy plasterek mozzarelli, kawałek awokado i gałązkę pietruszki i powoli ciasno zwijamy w folię aluminiową. Pieczemy 30-40 min w temperaturze 180 °C ( zależności od wielkości naszych roladek). Smacznego! Jeśli chcemy aby nasze roladki były bardziej rumiane to około 5 min przed końcem pieczenia możemy odwinąć je z foli.