Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki hawajskie to idealna przekąska na ciepło dla miłośników połączeń słodkiego ananasa z wytrawną szynką i serem.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 20
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 20
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Składniki
Rozpocznij od przygotowania farszu. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Szynkę oraz ananasa odsączonego z zalewy pokrój w niewielkie kawałki. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Pomidory krojone wlej do rondelka, wymieszaj z koncentratem i ziołami prowansalskimi. Zagotuj, a następnie odstaw z ognia.
Na blacie rozłóż arkusz ciasta francuskiego. Równomiernie rozsmaruj pomidorowy sos na całej powierzchni ciasta. Rozsyp pokrojoną szynkę, cebulę i ananasa, a na końcu posyp całość startym serem żółtym. Zwiń ciasto w roladę (jak na roladę biszkoptową), a następnie pokrój na kawałki o szerokości około 2-3 cm.
Ułóż roladki hawajskie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między nimi. Przykryj je ściereczką. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 18-20 minut aż się zarumienią z zewnątrz.