Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majówka to często trzydniowe szaleństwo grillowania. Jeśli nie masz ochoty na ociekające tłuszczem grillowane karkówki i kiełbasy, przygotuj smaczne, bogate w kolorowe warzywa roladki. Ich forma pozwala zabrać przekąski na piknik lub spakować je do rowerowego koszyka. Domowe wrapy są bardzo pożywne i lekkie. Skutecznie powstrzymają głód podczas leśnej wędrówki lub rodzinnego wyjazdu poza miasto. Atrakcyjna forma roladek na majówkę skłoni najmłodszych do zjedzenia zdrowej przekąski bez grymaszenia.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 96
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 96
Składniki
Na suchej patelni podgrzej lekko tortillę z dwóch stron. Ciepła tortilla będzie miększa i łatwiej zawiniesz ją w roladkę. Całą powierzchnię tortilli posmaruj równo serkiem topionym. Umyj i pokrój w paski wszystkie warzywa. Usuń gniazda nasienne z papryki i ogórków (ogórki bez nasion będą bardziej zwarte i nie puszczą soku). Na serowej warstwie ułóż liście sałaty, a na niej ciasno układaj pokrojone warzywa oraz pokrojone w paski salami. Ostrożnie zawiń tortille w rulon, a następnie przekrój na pół ostrym nożem.
Jeśli chcesz skonsumować roladki poza domem, np. w plenerze, owiń je papierem śniadaniowym lub zwiąż sznurkiem, aby się nie rozpadły.
Roladki wybornie smakują schłodzone, maczane w ketchupie, sosie tysiąca wysp lub domowym dipie koperkowym. Gdy masz ochotę urozmaicić smak wrapów dodaj do środka żółty ser, grillowanego kurczaka, salami lub inne warzywa: czerwoną cebulę, rzodkiewki, słupki marchewki lub pieczonego buraka.