Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majówka to często trzydniowe szaleństwo grillowania. Jeśli nie masz ochoty na ociekające tłuszczem grillowane karkówki i kiełbasy, przygotuj smaczne, bogate w kolorowe warzywa roladki. Ich forma pozwala zabrać przekąski na piknik lub spakować je do rowerowego koszyka. Domowe wrapy są bardzo pożywne i lekkie. Skutecznie powstrzymają głód podczas leśnej wędrówki lub rodzinnego wyjazdu poza miasto. Atrakcyjna forma roladek na majówkę skłoni najmłodszych do zjedzenia zdrowej przekąski bez grymaszenia.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Składniki
Na suchej patelni podgrzej lekko tortillę z dwóch stron. Ciepła tortilla będzie miększa i łatwiej zawiniesz ją w roladkę. Całą powierzchnię tortilli posmaruj równo serkiem topionym. Umyj i pokrój w paski wszystkie warzywa. Usuń gniazda nasienne z papryki i ogórków (ogórki bez nasion będą bardziej zwarte i nie puszczą soku). Na serowej warstwie ułóż liście sałaty, a na niej ciasno układaj pokrojone warzywa oraz pokrojone w paski salami. Ostrożnie zawiń tortille w rulon, a następnie przekrój na pół ostrym nożem.
Jeśli chcesz skonsumować roladki poza domem, np. w plenerze, owiń je papierem śniadaniowym lub zwiąż sznurkiem, aby się nie rozpadły.
Roladki wybornie smakują schłodzone, maczane w ketchupie, sosie tysiąca wysp lub domowym dipie koperkowym. Gdy masz ochotę urozmaicić smak wrapów dodaj do środka żółty ser, grillowanego kurczaka, salami lub inne warzywa: czerwoną cebulę, rzodkiewki, słupki marchewki lub pieczonego buraka.