Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki Salami

Roladki Salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1119 Ocena: 13900

Dodano:

Odsłon: 2005

Tą wyjątkową roladę, musisz koniecznie wypróbować. Bardzo mało pracy w przygotowaniu jak również mało składników z dodatkiem serka śmietanowego sama rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 20 dag plastrów salami
  • 1 serek śmietankowy
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1/3 pęczka szczypiorku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki Salami

Przygotowanie

  1. 1. Rozkładamy folię aluminiową, na której układamy plastry salami, tworząc prostokąt.

  2. 2. Szczypiorek drobno siekamy a rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
    3. Warzywa łączymy serkiem i dokładnie mieszamy.
    4. Serek z warzywami rozkładamy na całej powierzchni ułożonego prostokąta z salami.

  3. .
    5. Następnie zwijamy roladę, owijamy folią i chłodzimy w lodówce dwie godziny.

  4. 6. Po tym czasie kroimy w plasterki, układamy na półmisku i podajemy.
    7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń