Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna przekąska doskonała na imprezę. Wystarczy kilka plastrów miękkiego sera żółtego, farsz i szybkie roladki gotowe. Roladki zawsze mają wzięcie na imprezach, bo to są fajne przekąski typu finger food :-)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni na odrobinie oleju, doprawić solą i pieprzem, wystudzić. W misce wymieszać pieczarki, słonecznik i twarożek, ew. jeszcze doprawić solą i pieprzem. Plastry sera ułożyć na kształt prostokąta na rozwiniętej folii aluminiowej lub spożywczej, w taki sposób, żeby brzegi nachodziły delikatnie na siebie i mocno je podociskać (ser ma tworzyć jedną całość). Następnie nałożyć farsz, rozsmarować i pomagając sobie folią zwinąć w roladę, zawinąć całość w folię i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Delikatnie kroić na plastry i każdy z nich przebić wykałaczką. SMACZNEGO!!!