Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 40
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 11
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 16
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 172
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 40
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 11
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 16
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 172
Składniki
Suszone grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj do miękkości. Wołowinę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Potnij na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce, przykryj folią i rozbij tłuczkiem. Delikatnie oprósz solą i pieprzem. Ogórek i 2 grzyby pokrój w cienkie plasterki, a obraną cebulę w piórka. Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż kawałki cebuli oraz plasterki boczku, grzybów i ogórków. Ciasno zwiń formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, zrumień zrazy ze wszystkich stron, podlej wywarem z grzybów. Dodaj pozostałe grzyby, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zrazy duś pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Wlej śmietanę, ponownie przypraw.