Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Proponowana surówka z modrej kapusty to szybki i tani dodatek do wielu dań. I...
Odsłon: 6076
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 664
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 664
Składniki
Suszone grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj do miękkości. Wołowinę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Potnij na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce, przykryj folią i rozbij tłuczkiem. Delikatnie oprósz solą i pieprzem. Ogórek i 2 grzyby pokrój w cienkie plasterki, a obraną cebulę w piórka. Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż kawałki cebuli oraz plasterki boczku, grzybów i ogórków. Ciasno zwiń formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, zrumień zrazy ze wszystkich stron, podlej wywarem z grzybów. Dodaj pozostałe grzyby, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zrazy duś pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Wlej śmietanę, ponownie przypraw.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Jajka z pieczarkami
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na św...
Odsłon: 315
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Odsłon: 85