Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Suszone grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj do miękkości. Wołowinę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Potnij na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce, przykryj folią i rozbij tłuczkiem. Delikatnie oprósz solą i pieprzem. Ogórek i 2 grzyby pokrój w cienkie plasterki, a obraną cebulę w piórka. Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż kawałki cebuli oraz plasterki boczku, grzybów i ogórków. Ciasno zwiń formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, zrumień zrazy ze wszystkich stron, podlej wywarem z grzybów. Dodaj pozostałe grzyby, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zrazy duś pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Wlej śmietanę, ponownie przypraw.