Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z chleba tostowego z parówkami- roladki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1625
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17865
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1625
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17865
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Z chleba tostowego odcinamy skórki, a następnie wałkujemy. Dzięki temu kromki chleba stają się cieńsze i bardziej elastyczne przy zwijaniu. Na każda kromkę chleba kładziemy plasterek sera żółtego. Parówki przecinamy na szerokość chleba tostowego i zawijamy szynkę szwarcwaldzką. Jajko roztrzepujemy doprawiamy sola i pieprzem. Każdą roladkę obtaczamy w jajku. Ja gotowe roladki opiekałam we frytkownicy beztłuszczowej ok 15 minut w 190 stopniach. Ale jeżeli nie mamy to możemy podsmażyć na niewielkiej ilości na patelni. Gotowe roladki podajemy na ciepło, ale również można podać na zimno.