Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z chleba tostowego z parówkami- roladki.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Z chleba tostowego odcinamy skórki, a następnie wałkujemy. Dzięki temu kromki chleba stają się cieńsze i bardziej elastyczne przy zwijaniu. Na każda kromkę chleba kładziemy plasterek sera żółtego. Parówki przecinamy na szerokość chleba tostowego i zawijamy szynkę szwarcwaldzką. Jajko roztrzepujemy doprawiamy sola i pieprzem. Każdą roladkę obtaczamy w jajku. Ja gotowe roladki opiekałam we frytkownicy beztłuszczowej ok 15 minut w 190 stopniach. Ale jeżeli nie mamy to możemy podsmażyć na niewielkiej ilości na patelni. Gotowe roladki podajemy na ciepło, ale również można podać na zimno.