Przekąski idealne - szybkie i proste w przygotowaniu roladki, które zachwycają swoim smakiem i wyglądem. Proponuję przygotować od razu więcej bo ekspresowo znikają ze stołu.
Roladki z ogórka, wędzonego łososia i kremowego serka
Składniki
- długi ogórek
- 250 g plastrów wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego
- pęczek szczypiorku
Składniki
- długi ogórek
- 250 g plastrów wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego
- pęczek szczypiorku

Potrzebne przybory kuchenne
obieraczka do warzyw
Etapy przygotowania
Ogórka przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy w cienkie długie plastry. Plastry łososia kroimy w paski. Szczypiorek przycinamy na taką długość jaką szerokość mają paski ogórka. Na plastrze ogórka kładziemy pasek łososia, łyżeczkę serka. Na serku układamy szczypiorek. Zwijamy ciasno w roladkę. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami. Roladki układamy na półmisku. Podajemy z kawałkami cytryny.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6193

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3637
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6193

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3637


Składniki
- długi ogórek
- 250 g plastrów wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego
- pęczek szczypiorku
Ogórka przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy w cienkie długie plastry. Plastry łososia kroimy w paski. Szczypiorek przycinamy na taką długość jaką szerokość mają paski ogórka. Na plastrze ogórka kładziemy pasek łososia, łyżeczkę serka. Na serku układamy szczypiorek. Zwijamy ciasno w roladkę. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami. Roladki układamy na półmisku. Podajemy z kawałkami cytryny.