Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te roladki z serem i szynką to genialne połączenie prostych smaków. Delikatne naleśniki otulają kremowe nadzienie jajeczno-serowe z dodatkiem soczystej szynki. Sprawdzą się na śniadanie lub jako przekąska dla zapracowanych. Aby uzyskasz bardziej elegancką i ciekawą prezentację, dodaj do ciasta naleśnikowego 1 łyżkę drobno posiekanej natki pietruszki. Roladki podawaj samodzielnie, z kolorową sałatką lub ketchupem.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 259
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 928
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 146
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 158
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 259
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 928
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 146
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 158
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Składniki
Przygotuj naleśniki. Jajka ubij mikserem, dodaj szczyptę soli, na zmianę dodawaj mleko i przesianą mąkę. Miksuj do uzyskania gładkiej, emulsyjnej konsystencji. Na koniec dodaj roztopione masło, wymieszaj i odstaw ciasto na 30 minut.
Mocno rozgrzej patelnię, wlej niewielką ilość oleju, następnie za pomocą chochli wlej porcję ciasta naleśnikowego i równomiernie rozprowadź po całej powierzchni. Smaż do złotego koloru, po czym przewróć na drugą stronę. Usmaż wszystkie naleśniki do wykończenia ciasta. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz i przykryj drugim talerzem lub pokrywkę, aby nie wystygły.
Do miski wbij jajka, roztrzep je, wlej mleko, dosyp zioła, dopraw solą i czarnym pieprzem, wymieszaj. Żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Na patelni rozpuść masło i wlej jajeczną masę. Cały czas mieszaj, aż całość lekko się zetnie tworząc miękką jajecznicę, następnie wsyp żółty ser i potrzymaj chwilę na małym ogniu, mieszając, aż ser zacznie się rozpuszczać.
Złóż roladki z serem i szynką. Na każdym naleśniku ułóż plasterek szynki, następnie wyłóż porcję serowej jajecznicy i zwiń w roladkę. Przekąskę podawaj na ciepło, a jeśli chcesz zwiększyć temperaturę, włóż roladki do piekarnika nagrzanego do 200°C na 5-7 minut.