Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te roladki z serem i szynką to genialne połączenie prostych smaków. Delikatne naleśniki otulają kremowe nadzienie jajeczno-serowe z dodatkiem soczystej szynki. Sprawdzą się na śniadanie lub jako przekąska dla zapracowanych. Aby uzyskasz bardziej elegancką i ciekawą prezentację, dodaj do ciasta naleśnikowego 1 łyżkę drobno posiekanej natki pietruszki. Roladki podawaj samodzielnie, z kolorową sałatką lub ketchupem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9908
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2542
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3798
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9908
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2542
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1684
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3798
Składniki
Przygotuj naleśniki. Jajka ubij mikserem, dodaj szczyptę soli, na zmianę dodawaj mleko i przesianą mąkę. Miksuj do uzyskania gładkiej, emulsyjnej konsystencji. Na koniec dodaj roztopione masło, wymieszaj i odstaw ciasto na 30 minut.
Mocno rozgrzej patelnię, wlej niewielką ilość oleju, następnie za pomocą chochli wlej porcję ciasta naleśnikowego i równomiernie rozprowadź po całej powierzchni. Smaż do złotego koloru, po czym przewróć na drugą stronę. Usmaż wszystkie naleśniki do wykończenia ciasta. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz i przykryj drugim talerzem lub pokrywkę, aby nie wystygły.
Do miski wbij jajka, roztrzep je, wlej mleko, dosyp zioła, dopraw solą i czarnym pieprzem, wymieszaj. Żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Na patelni rozpuść masło i wlej jajeczną masę. Cały czas mieszaj, aż całość lekko się zetnie tworząc miękką jajecznicę, następnie wsyp żółty ser i potrzymaj chwilę na małym ogniu, mieszając, aż ser zacznie się rozpuszczać.
Złóż roladki z serem i szynką. Na każdym naleśniku ułóż plasterek szynki, następnie wyłóż porcję serowej jajecznicy i zwiń w roladkę. Przekąskę podawaj na ciepło, a jeśli chcesz zwiększyć temperaturę, włóż roladki do piekarnika nagrzanego do 200°C na 5-7 minut.