Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z szynki konserwowej skrywają w sobie aksamitny i sycący farsz. To jajka z papryką czerwoną i cebulą. Roladki z szynki to prawdziwy klasyk imprezowy, a w tej wersji sprawdzi się także jako eleganckie śniadanie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i drobno posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, a potem pokrój ostrym nożem w drobną kosteczkę.
Cebulę posiekaj bardzo drobno.
W misce połącz jajka, paprykę, cebulę i posiekany szczypiorek. Całość delikatnie rozgnieć widelcem Dodaj majonez, ketchup, kilka kropel soku z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj na gęsty, kremowy farsz.
Plastry szynki rozłóż na desce. Na każdy nałóż porcję farszu i delikatnie rozprowadź przy brzegu. Zwiń ciasno w roladę. Ułóż roladki łączeniem do dołu, aby się nie rozwijały.
Gotowe roladki ułóż na półmisku. Oprósz ulubioną mieszanką ziół, dla aromatu i dekoracji.
Przed podaniem schłodź minimum 30 minut w lodówce, wtedy roladki z szynki konserwowej będą lepiej smakować.