Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na każdą imprezę.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Do moich roladek użyłam pasty z jajka, rzodkiewki i sera żółtego lecz może to być zwykły serek np. chrzanowy czy ze szczypiorkiem.
Zaczynam od przygotowania jajek. Gotuję je na twardo a następnie obieram. Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko dlatego, że wszystkie składniki ścieram na tarce o grubych oczkach. Ser, jajka oraz rzodkiewkę. Na koniec dodaję majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam i pasta gotowa.
2 placki tortilli kroję na pół. Na 3 połówkach smaruję pastą a następnie na każdej połówce placka układam składniki. Sałata, szynka i ser. Składniki dociskam do pasty a następnie bardzo dokładnie i ciasto zwijam tortillę. Przygotowuję placek tortilli. Dokładam do niego 1 połowę która została. Placki tortilli muszą na siebie nachodzić. Smaruję całość pastą. Układam 3 zwinięte placki i całość bardzo szczelnie zwijam. Tortillę obijam w folię spożywczą a następnie chłodzę w lodówce ok. 2 godziny. Można przygotować dzień wcześniej.
Po tym czasie roladki kroję na mniejsze kawałki i układam np. na desce.
Na mojej desce znalazły się też inne roladki np. w chipsach na które również podam przepis.
Taką deskę roladek można przygotować na imprezę, spotkanie ze znajomymi, do piwa. Polecam serdecznie.