Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką przekąskę, która sprawdzi się na każdą okazję. Połączenie kremowego serka, delikatnej szynki, świeżej rukoli i chrupiących chipsów tworzy wyjątkową harmonię smaków. Dzięki prostemu przygotowaniu i efektownemu wyglądowi roladki z tortilli są ulubieńcem zarówno dzieci, jak i dorosłych. Idealne na rodzinne spotkania, imprezy czy jako urozmaicenie codziennego menu!
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 960
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7066
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 155
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 960
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7066
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 155
Składniki
1.Każdy placek tortilli smarujemy równomiernie serkiem śmietankowym, tworząc bazę.
2.Na serku układamy plastry szynki, a następnie delikatnie smarujemy je kolejną warstwą serka.
3.Następnie równomiernie rozkładamy rukolę na przygotowanym placku.
4.Ogórka obieramy, usuwamy nasiona, ścieramy na tarce o dużych oczkach i układamy go na warstwie rukoli.
5.Placki tortilli ciasno zwijamy w rulony, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na dwie godziny, aby się dobrze schłodziły.
6.Po schłodzeniu roladki cienko smarujemy serkiem, a wierzch posypujemy pokruszonymi chipsami, aby dodać chrupkości. Kroimy je w plastry o grubości około 2-3 cm.
7.Przekąska jest gotowa do podania!
8.Smacznego!