Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką przekąskę, która sprawdzi się na każdą okazję. Połączenie kremowego serka, delikatnej szynki, świeżej rukoli i chrupiących chipsów tworzy wyjątkową harmonię smaków. Dzięki prostemu przygotowaniu i efektownemu wyglądowi roladki z tortilli są ulubieńcem zarówno dzieci, jak i dorosłych. Idealne na rodzinne spotkania, imprezy czy jako urozmaicenie codziennego menu!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336727
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4222
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423452
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336727
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4222
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423452
Składniki
1.Każdy placek tortilli smarujemy równomiernie serkiem śmietankowym, tworząc bazę.
2.Na serku układamy plastry szynki, a następnie delikatnie smarujemy je kolejną warstwą serka.
3.Następnie równomiernie rozkładamy rukolę na przygotowanym placku.
4.Ogórka obieramy, usuwamy nasiona, ścieramy na tarce o dużych oczkach i układamy go na warstwie rukoli.
5.Placki tortilli ciasno zwijamy w rulony, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na dwie godziny, aby się dobrze schłodziły.
6.Po schłodzeniu roladki cienko smarujemy serkiem, a wierzch posypujemy pokruszonymi chipsami, aby dodać chrupkości. Kroimy je w plastry o grubości około 2-3 cm.
7.Przekąska jest gotowa do podania!
8.Smacznego!