Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspresowa w przygotowaniu, pyszna przekąska. Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem żółtym z pewnością zachwycą niejednego smakosza i staną się hitem na każdym stole.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 88
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1209
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 456
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15492
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 88
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1209
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 456
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15492
Składniki
Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Każdy placek tortilli posmaruj 1,5 łyżki passaty pomidorowej, posyp solą, pieprzem i ziołami włoskimi, kolejno posyp tartym serem żółtym, na końcu ułóż 1,5 plastra szynki.
Każdą tortillę ściśle zwiń w taki sam sposób, jak krokiety. W pierwszej kolejności zawiń do środka boki tortilli, a następnie zawiń tortillę od dołu.
Tak przygotowane tortille pokrój na 3 części.
Kawałki tortilli przełóż do formy do zapiekania. Wierzch roladek posyp dodatkowo serem żółtym.
Roladki z tortilli wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Smacznego!