Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspresowa w przygotowaniu, pyszna przekąska. Roladki z tortilli zapiekane z szynką i serem żółtym z pewnością zachwycą niejednego smakosza i staną się hitem na każdym stole.
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 512
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 279
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 512
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 279
Składniki
Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Każdy placek tortilli posmaruj 1,5 łyżki passaty pomidorowej, posyp solą, pieprzem i ziołami włoskimi, kolejno posyp tartym serem żółtym, na końcu ułóż 1,5 plastra szynki.
Każdą tortillę ściśle zwiń w taki sam sposób, jak krokiety. W pierwszej kolejności zawiń do środka boki tortilli, a następnie zawiń tortillę od dołu.
Tak przygotowane tortille pokrój na 3 części.
Kawałki tortilli przełóż do formy do zapiekania. Wierzch roladek posyp dodatkowo serem żółtym.
Roladki z tortilli wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Smacznego!