Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na przystawkę? Roladki ze smażonej cukinii to doskonały wybór! Świetnie prezentują się na półmisku, a do tego można je chwycić w rękę, bez talerzyka i serwetki. To danie jest lekkie, świeże i bardzo eleganckie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3905
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 420
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3905
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 420
Składniki
Umyj cukinię i pokrój wzdłuż na cienkie plastry (najlepiej nożem do sera, mandoliną albo obieraczką do warzyw). Plastry posmaruj oliwą z obu stron i oprósz solą. Grilluj na patelni grillowej lub smaż na patelni bez dodatku tłuszczu po ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż będą miękkie i lekko zrumienione. Odstaw do przestudzenia.
Paprykę oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Koperek drobno posiekaj.
Na każdy plaster cukinii nałóż porcję serka, skrop sokiem z cytryny, dodaj paseczek papryki, koperek i zwiń ciasno w roladkę.