Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki ziołowe z omletu z pysznym, kremowym farszem twarogowym to ciekawy pomysł na niedzielne śniadanie i nie tylko. Sprawdzą się też jako przekąska imprezowa zamiast powszechnie znanych rollsów z tortilli.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3866
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 109
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 422
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 122
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 55
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3866
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 109
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 422
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 122
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 55
Składniki
Wszystkie zioła umyj i dobrze osusz, a następnie drobno posiekaj ostrym nożem.
Jajka i białko włóż do miski. Dopraw je solą i pieprzem, a następnie trzepaczką ubij na jednolitą i puszystą masę.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Dodaj zioła i podsmaż je do zwiędnięcia. Przełóż je do masy jajecznej i całość wymieszaj.
Na tę samą patelnię wlej kolejną łyżkę oliwy. Przenieś całą masę jajeczną i smaż ją do ładnego zrumienienia spodu. Następnie delikatnie obróć ją i kontynuuj smażenie przez 1-2 minuty.
Zdejmij omlet z patelni i przenieś na talerz lub deskę.
Przygotuj farsz.
Twaróg rozluźnij z dodatkiem śmietanki za pomocą widelca.
Paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj ją do sera, razem z solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Nadzienie rozłóż na średnicy omletu. Zwiń całość w roladkę, uważając, by omlet nie pękł.
Odstaw danie na 5-10 minut, by omlet zachował swój kształt. Następnie pokrój go w roladki ziołowe o grubości ok. 3-4 cm.
Podawaj od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni.