Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze rolady to schabowe w innej wersji , nie jako kotlety lecz jako rolady. Proste i szybkie w przygotowaniu. Rolady fajnie sprawdzą sie na szybki , smaczny obiad lub jako samodzielna pyszna przekąska .
Tłuczek , deska , nóż, talerze do panierki, patelnia,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 826
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 826
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić na duży płat, uważając aby nie porobić dziur. Następnie każdy płat oprószyć solą oraz pieprzem , a następnie posmarować musztardą. Na każdym płacie rozłożyć plaster sera żółtego , plaster szynki oraz kawałki pomidorów suszonych. Zwinąć boki do środka i zawinąć ciasno w roladę. Każdą roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku , następnie panierować w bułce tartej. Gotowe rolady smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska na spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Smacznego. Rada; Jeżeli rolady podamy do obiadu to obiad dla 4 osób, ale jeżeli podamy jako przekąski to wtedy więcej jak 6 osób.
Rolady po usmażeniu.
Gotowe danie obiadowe.
Gotowe jako przekąski.