Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolmopsy to nic innego jak marynowane zawijane filety ze śledzia. W Polsce zwyczajowo jest to danie postne. Może być również podawane jako zakąska.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4438
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1422
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4438
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1422
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Składniki
Filety moczymy 2 - 3 godziny w wodzie. Następnie osuszamy i rozkładamy skórą do dołu. Każdy filet smarujemy musztardą Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Ogórki i paprykę kroimy w słupki
Na każdym filecie układamy kilka piórek z z cebuli, ogórka i paprykę. Ciasno zwijamy i spinamy je drewnianymi szpadkami/wykałaczkami
Zagotowujemy wodę z cukrem, przyprawami i pozostałą cebulą. Dodajemy ocet, chwilkę razem gotujemy, a następnie zalewę studzimy Rolmopsy układamy w słoikach i zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni.