Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosyjska kuchnia słynie z barwnych i smacznych sałatek oraz przekąsek zwanych zakuskami. Warto spróbować :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 218
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 218
Składniki
Kapustę posiekać, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, cukrem i 1 posiekaną cebulą. Sałatkę odstawić, aby składniki się przegryzły.
Śledzie sprawić, wyfiletować, wymyć. Pokroić na kawałki. Resztę cebuli pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i kawałki śledzia. Wymieszać. Przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem, octemm i cukrem.
Kromki chleba pokroić po skosie na połówki, aby powstały małłe trójkąty. Na każdym trójkącie ułożyć mały listek sałaty, a na nim po porcji sałatki z kapusty. Na wierzchu umieścić kawałek usmażonego śledzia. Zakąskę udekorować gałązką natki lub koperku.