Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosyjska kuchnia słynie z barwnych i smacznych sałatek oraz przekąsek zwanych zakuskami. Warto spróbować :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kapustę posiekać, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, cukrem i 1 posiekaną cebulą. Sałatkę odstawić, aby składniki się przegryzły.
Śledzie sprawić, wyfiletować, wymyć. Pokroić na kawałki. Resztę cebuli pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i kawałki śledzia. Wymieszać. Przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem, octemm i cukrem.
Kromki chleba pokroić po skosie na połówki, aby powstały małłe trójkąty. Na każdym trójkącie ułożyć mały listek sałaty, a na nim po porcji sałatki z kapusty. Na wierzchu umieścić kawałek usmażonego śledzia. Zakąskę udekorować gałązką natki lub koperku.