Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1768
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1768
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 51
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
na stolnicę wsypać mąkę, w środku zrobić dołek i dodać jajka, żółtka, sól, cukier, margarynę, śmietanę i wódkę. Wyrobić gładkie ciasto. Ciasto zbić wałkiem, podzielić na części i cienko rozwałkować. Wykrawać kółka o 3 różnych wielkościach. Każde kółko z brzegu naciąć. Układać duże kółko, średnie i najmniejsze. Kółka skleć na środku odrobiną białka i mocno docisnąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu najmniejszym kółkiem w dół, a następnie z drugiej strony. Róże osączyć na ręczniku papierowym, następnie posypać cukrem pudrem i udekorować konfiturą. Smacznego