Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże z salami to efektowna i pyszna przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie, rodzinnym wydarzeniu czy też jako ciepła kolacja. Są bardzo proste i szybkie w wykonaniu, a zaskoczą wszystkich domowników i gości. Dużą zaletą jest możliwość użycia dowolnej, ulubionej wędliny oraz sera, który scali wszystkie składniki w jedną całość.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
W małej miseczce wymieszaj passatę pomidorową z przyprawami. Ciasto francuskie rozwiń na blacie i pokrój je w paseczki o szerokości ok. 1/3 średnicy plasterków salami. Każdy pasek posmaruj niewielką ilością passaty pomidorowej. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp nim równomiernie każdy pasek ciasta francuskiego.
Następnie porozkładaj na cieście plasterki salami, pozostawiając wolną połowę szerokości pasków. Plasterki wędliny powinny na siebie nachodzić – im bardziej, tym ciaśniej zwinięte będą różyczki. Zwinięte różyczki włóż do formy na muffinki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Piecz róże z salami przez około 15 minut. Podawaj na ciepło, udekorowane posiekanym szczypiorkiem lub szalotką.