Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś do kawki i nie tylko :)
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Do miski wsypac mąkę, w środku zrobic dziurkę. Do dziurki dajemy cukier, pokruszone drożdże i szklankę letniego mleka. Zostawiamy na 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem marmolady) i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiac ręcznie lub mikserem z hakami. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 20-30 min.
Gdy ciasto wyrośnie posypujemy stolnicę mąką i bierzemy po kawałku ciasta i wyrabiamy, rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty. Na każdy kwadrat dajemy trochę marmolady. Zwijamy na skos. Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym i układamy gotowe rożki, które smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem lub makiem. Pieczemy ok 15-20 min w 180 stopniach. Smacznego