Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).
farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie , ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę , pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygna dodać biały ser i połączyć razem.
masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

wiola1100 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
widzę wioletta że cię wzięło na pierogi,bardzo lubię ruskie19 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
dobrze też smakują z zeszkloną cebulą lub z cebulą i przesmażonym boczkiem!19 Kto głosował? | Odpowiedz

anetalive 25 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
eXstra ;)19 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 25 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
podane ze skwareczkami pyszności, to tylko pierogi a tak wszyscy za nimi szaleją:)20 Kto głosował? | Odpowiedz