Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z morszczuka duszone w warzywach z dużą ilością przypraw. Podajemy jako zimną przystawkę.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Składniki
Filety płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę. Posolone, doprawione pieprzem kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a do garnczka wkładamy wszystkie warzywa, podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku. Do garnka dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, chwilę jeszcze dusimy. Gotowy sos studzimy. W pojemniku układamy warstwę ostudzonego sosu, usmażone filety i tak układamy do wyczerpania składników. Smacznego !!!