Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyśmienitą rybę po grecku, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowym stole, jak i danie świąteczne. Moja wersja jest bez selera, bo go nie lubimy, ale kawałek można również dodać, jak ktoś lubi.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 27
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 536
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5444
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 27
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 536
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5444
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, panierować i smażyć na złoty kolor. Por cieniutko pokroić, cebulę pokroić w piórka. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce.
Na patelni na maśle zeszklić por i cebulę.
Następnie dodać starte warzywa, podlać wodą lub bulionem, przykryć pokrywą i dusić do miękkości ok. 20 minut.
Po tym czasie, dodać przecier pomidorowy, musztardę, ocet, doprawić solą i pieprzem, jeszcze chwilę smażyć i gotowe.
Na spód naczynia wyłożyć warzywa, na to ryby i kolejna warstwa warzyw. Po wystygnięciu włożyć do lodówki, żeby smaki się połączyły. SMACZNEGO!!!